Digitale & 3D Projectie

Digitale Projectie

Als koploper is Cinéstar Waregem de eerste zelfstandige bioscoop in België die alle zalen voorzien heeft van digitale projectie. De film wordt niet meer afgespeeld op een filmrol maar wordt digitaal aangeleverd door de filmverdeler op een harde schijf. De film kopiëren we vervolgens op de server van onze projector samen met een digitale sleutel.

Digitale projectie zorgt natuurlijk voor een tal van voordelen:

  • Er is een merkbaar verschil in beeldkwaliteit tussen projectie met 35mm pelicule en digitale projectie. Digitaal geprojecteerde films zorgen voor een zeer helder en haarscherp beeld, wat niet haalbaar is met conventionele 35mm projectie.
  • Dankzij digitale projectie kunnen we alternatieve content aanbieden, bijvoorbeeld het rechtstreeks uitzenden van sportevenementen en concerten via satelliet.
  • Tenslotte maakt digitale projectie het organiseren van conferenties en commerciële presentaties interessanter aangezien hierdoor de kosten van de multimedia presentatie beperkt worden en de flexibiliteit vergroot wordt.
  • Enkel met een digitale projector kan de revolutionaire nieuwe digitale 3D-technologie gebruikt worden.

 

3D Projectie

Door de projectie van 2 gescheiden beelden, één voor het linkeroog en een ander voor het rechteroog, bouwen de hersenen met behulp van een 3D-bril een derde dimensie op en krijg je als bezoeker de illusie van diepte. Door de ongeziene scherpte van het digitale beeld én de extra dimensie van 3D-cinema, worden films nog levensechter. Je bevindt je niet alleen middenin de actie, je krijgt het gevoel dat je je helden kunt aanraken.

Iedere bioscoopbezoeker krijgt een 3D bril om naar de film te kijken, dit is een herbruikbare bril en deze moet terug afgegeven worden bij het verlaten van de zaal. Met deze bril kan je thuis of ergens anders niets doen, deze werkt enkel in onze bioscoop.